Skøyter

På skøyteskolen trenger barna vanlig gode skøyter som er å få kjøpt i sportsbutikkene. Skøytene må ha god ankelstøtte. Det er grunnleggende å lære barnet og stå riktig på skøytene, d.v.s at skøytejernet står i 90 graders vinkel mot isen. Klarer ikke barnet å stå på isen med rette ankler er støvelen for myk (de fleste av de aller billigste skøytene er det), støvelskaftet for lavt eller skøytene er for store.

For å unngå belastningsskader lønner det seg å investere i en god skøyte. Dette er spesielt viktig når barna utvikler seg og øker treningsmengde og ferdigheter. Er du usikker, rådfør deg gjerne med treneren eller noen i styret i klubben. Det finnes flere kunstløpbutikker hvor dere får god veiledning når dere skal kjøpe skøyter. Linker til aktuelle kunstløpbutikker finner dere under fanen linker eller ved å klikke her.

Det er også veldig vanlig å kjøpe skøyter brukt. SSK har to bruktsalg i året, ett på høsten og ett på våren. Der kan alle ta med seg utstyr de ønsker å selge, og kjøpe brukt fra andre i klubben. I tillegg finnes det flere sider på Facebook som selger brukte kunstløpartikler. Både skøyter, klær og treningsutstyr.Søk opp "Kunstløp kjøp og salg".

Sliping av skøyter
Det viktig at skøytejernet til en hver tid er skarpt. Barnet lærer å skyve fra med skjæret (kanten på jernet). Er denne kanten sløv, vil barnet automatisk bruke piggen. Barnet faller også mye oftere med et sløvt jern. Vi er behjelpelige med å slipe skøyter.

Pris:
Medlemmer kr 100,-
Ikke medlemmer kr. 250,-

Kontakt Jørn Krogfoss 97017564 eller Stig Røstad 41678842 for å gjøre nærmere avtale.

 

INFO

Grasrot 5