04-04-2017_rikke.png
Skrevet av: SSK, 21-06-2013

Samling i Oslo


I helgen har det vært samling for landets beste kunstløpere i Oslo i regi av Norges Skøyteforbund. Sarpsborg Skøyteklubb er stolte av å ha to løpere som var invitert til denne samlingen.

 

Liam Saunders Solbjerg

Liam er en av landets beste gutter innen idretten og har i to år vært med på Skøyteforbundets ISU prosjekt som er et samarbeidsprosjekt mellom flere land. Her ønsker man å gi talentene innen idretten spesielt gode vilkår og de får trene med verdens beste trenere på samlinger som foregår i Finland på flotte idrettsanlegg.

 

Sarpsborggutten har vist seg uovertruffen gjennom hele sesongen i Norge og har vunnet hver eneste konkurranse han har deltatt i og han har også hatt svært god utvikling gjennom året og vil nok til neste sesong vise nye elementer når han konkurrerer.

 

Treningen er i full gang på både dobbel aksel og triple hopp. På helgens samling fikk han applaus når han viste en trippel.

 

Rikke Bøe

Rikke var for første gang invitert med på samling fra Skøyteforbundet. Det er ikke rart at man velger å ta ungjenta nærmere i øyesyn, for hun har vist god progresjon gjennom sesongen og har fine konkurranseresultater å vise til.

 

12-åringen var inne for testing for å se om hun er aktuell for rekrutteringslandslaget og måtte gjennom harde fysiske tester som la vekt på kondisjon, balanse, utholdenhet og styrke. Blant annet måtte de løpe 3000 meter på Bislett stadion.

 

I tillegg måtte hun vise seg frem på isen for dommerne og det gjorde hun meget bra. Greåkerjenta sier at hun ville synes det er flott å bli tatt ut av forbundet til videre satsning, men samtidig blir hun ikke lei seg hvis uttaket ikke skjer. Hun er ennå ung og det er morsomt og inspirerende bare å bli vurdert, smiler hun.

INFO

Grasrot 5