skoyteskole_web_toppbilde

Sarpsborg skøyteklubb ønsker velkommen til sin populære skøyteskole for gutter og jenter.

Sarpsborg skøyteklubb tilbyr skøyteopplæring for barn og unge fra 3 år og oppover. Det koster 600,- pr halvår å delta på skøyteskolen.

 skoyteskole_barn3

skoyteskole_barn2


Skøyteskolens mål er å lære riktig skøyteteknikk, samt å gi en første innføring i skøytesporten. Det legges vekt på lek og allsidige øvelser, som vil være et godt grunnlag for å fortsette med ulike skøyteidretter. Et viktig poeng er at det å lære å gå på skøyter stimulerer den motoriske utviklingen. 


Barna blir inndelt i grupper mer etter nivå enn alder under treningene. Alle nye medlemmer har mulighet til en prøvetime før innbetaling av avgiften.

Vi har en oppvisning pr semester, hvor alle aktive barn i klubben får mulighet til å vise familie og venner hva de har lært.

Det er fortløpende innmelding. Bare møt opp. 

TRENINGSTIDER:

- Mandag kl 18.10- 18.50 i Sparta Amfi

- Torsdag kl 17.30- 18.20 i Ungdomshallen

TRENINGSTØY:
Bruk gjerne genser og bukse i ull eller fleece. Treningsdress med ullundertøy egner seg også bra. Husk vanter/votter.

Tykt yttertøy (dress, boblejakke, regntøy o.l), egner seg ikke. Det blir for stivt og varmt.

ALLE MÅ BRUKE HJELM PÅ SKØYTESKOLEN!
(eks. sykkel, bandy eller hockey hjelm).

SKØYTER:
Man trenger vanlig gode skøyter som er å få kjøpt i sportsbutikkene. Skøytene må ha god ankelstøtte. Det er grunnleggende å lære barnet og stå riktig på skøytene, d.v.s at skøytejernet står i 90 graders vinkel mot isen. Klarer ikke barnet å stå på isen med rette ankler er støvelen for myk (de fleste av de aller billigste skøytene er det), støvelskaftet for lavt eller skøytene er for store.

For å unngå belastningsskader lønner det seg å invistere i en god skøyte. Er du usikker, rådfør deg gjerne med en av trenerene etter trening. Videre er det viktig at skøytejernet til en hver tid er skarpt. Barnet lærer å skyve fra med skjæret (kanten på jernet). Er denne kanten sløv, vil barnet automatisk bruke piggen. Barnet faller også mye oftere med et sløvt jern. Vi er behjelpelige med å slipe skøyter. Mer info under "medlemsinfo" og "sliping av skøyter".

Link til sider hvor man kan kjøpe utstyr finner man her: Skøyteutstyr

Spørsmål vedrørende skøyteskolen kan rettes til: styret@sskkunstlop.no

INFO

Grasrot 5