Skøyter

På skøyteskolen trenger barna vanlig gode skøyter som er å få kjøpt i sportsbutikkene. Skøytene må ha god ankelstøtte. Det er grunnleggende å lære barnet og stå riktig på skøytene, d.v.s at skøytejernet står i 90 graders vinkel mot isen. Klarer ikke barnet å stå på isen med rette ankler er støvelen for myk (de fleste av de aller billigste skøytene er det), støvelskaftet for lavt eller skøytene er for store.

For å unngå belastningsskader lønner det seg å investere i en god skøyte. Dette er spesielt viktig når barna utvikler seg og øker treningsmengde og ferdigheter. Er du usikker, rådfør deg gjerne med treneren eller noen i styret i klubben. Det finnes flere kunstløpbutikker hvor dere får god veiledning når dere skal kjøpe skøyter. Linker til aktuelle kunstløpbutikker finner dere under fanen linker eller ved å klikke her.

Sliping av skøyter
Det viktig at skøytejernet til en hver tid er skarpt. Barnet lærer å skyve fra med skjæret (kanten på jernet). Er denne kanten sløv, vil barnet automatisk bruke piggen. Barnet faller også mye oftere med et sløvt jern. Vi er behjelpelige med å slipe skøyter.

Pris:
Medlemmer kr 100,-
Ikke medlemmer kr. 250,-

Kontakt Jørn Krogfoss 97017564 eller Stig Røstad 41678842 for å gjøre nærmere avtale.

INFO

Grasrot 5